2017.04.19

Advenica förstärker samarbetet med FMV

Försvarets materielverk (FMV) har beställt tekniska utredningar kring lösningar för skydd av kommunikation. Ordervärdet uppgår till cirka 1,7 miljoner kronor och leverans kommer att ske under hösten 2017.

Advenica har alltsedan 2002 utvecklat krypteringslösningar för det svenska totalförsvarets behov. Utöver nyutveckling har Advenica bedrivit bland annat systemunderhåll, omvärldsbevakning och olika typer av tekniska studier på uppdrag av FMV. Ordern som nu lagts är ett tillägg och en utökning av en redan befintlig beställning.

”Efter att ha samarbetat i mer än ett decennium med FMV har Advenica en stark position som leverantör av cybersäkerhet till de svenska myndigheter som FMV har upphandlingsansvar för. Genom ett nära utvecklingssamarbete med uppdragsgivaren skapas både en djup insikt i behovsbilden och en långsiktig och förtroendefull relation. Vi uppskattar att ha blivit utvalda till att vara en del av detta nya uppdrag och vi ser fram emot att kunna bidra med vår kunskap”, säger Andreas Häglund, VP Sales National Security, Advenica AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Einar Lindquist, VD Advenica AB, +46 (0)704 29 98 39, einar.lindquist@advenica.com

Denna information är sådan information som Advenica är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 april 2017 kl. 15.45.

Nyheten kan även läsas på Adenicas hemsida.